tagline

Reseptejä omaan ja muiden käyttöön

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Couscous


Tämä resepti on sovellettu Safkaa-kirjan ohjeesta.

1. keltainen paprika
1 punainen paprika
1 punasipuli
2 sitruunaa (toisesta mehu, toisesta koristeeksi tarjoiluun)
2 valkosipulinkynttää
1/2 chiliä
4 1/2 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
4 dl couscousia
runsas 1 dl oliiviöljyä


  1. Pilko paprikat ja punasipuli kuljoon, puristan yhden sitruunanmehu päälle ja jätä maustumaan.
  2. Laita kattilaan n. 1 rkl oliiviöljyä ja lisää sinne hienonnettu valkosipuli ja chili. Freesaa pieni hetki.
  3. Lisää vesi ja suola. Kiehauta ja anna kiehua pari minuuttia. 
  4. Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada couscousit mukaan kattilaan. Sekoita ja anna turvota 5- 10 minuuttia kannen alla.
  5. Sekoita paprikat ja punasipuli sitruunamehuineen. maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Sekoita joukkoon 1 dl oliiviöljyä ja ripottele halutessasi pinnalle tuoreita yrttejä. 
Tarjoa lampaanlihan tai grilliherkkujen kanssa. Itse nautin tätä piknikillä ja kasvispihvien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti