Tämä resepti on sovellettu Safkaa-kirjan ohjeesta.
1. keltainen paprika
1 punainen paprika
1 punasipuli
2 sitruunaa (toisesta mehu, toisesta koristeeksi tarjoiluun)
2 valkosipulinkynttää
1/2 chiliä
4 1/2 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
4 dl couscousia
runsas 1 dl oliiviöljyä
- Pilko paprikat ja punasipuli kuljoon, puristan yhden sitruunanmehu päälle ja jätä maustumaan.
- Laita kattilaan n. 1 rkl oliiviöljyä ja lisää sinne hienonnettu valkosipuli ja chili. Freesaa pieni hetki.
- Lisää vesi ja suola. Kiehauta ja anna kiehua pari minuuttia.
- Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada couscousit mukaan kattilaan. Sekoita ja anna turvota 5- 10 minuuttia kannen alla.
- Sekoita paprikat ja punasipuli sitruunamehuineen. maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Sekoita joukkoon 1 dl oliiviöljyä ja ripottele halutessasi pinnalle tuoreita yrttejä.
Tarjoa lampaanlihan tai grilliherkkujen kanssa. Itse nautin tätä piknikillä ja kasvispihvien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti