tagline

Reseptejä omaan ja muiden käyttöön

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kaalilaatikko



Tällä ohjeella tehdyllä ruualla söimme useamman päivän ja ruokimme monta muutakin nälkäistä suuta. Tämä ohje on Vegaanihaaste-sivustolta. Itselläni ei ollut kaapissa noin paljoa kaalia, joten lisäsin pari porkkanaa ja yhden ison punajuuren. En keittänyt kaalia niin pitkään, jolloin kaalista tuli mukavan rapsakkaa.

  • 2 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita 
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 sipulia
  • 700 g keräkaalia
  • 2 dl soijarouhetta (+ 1,5 dl vettä turvottamiseen)
  • 2 dl soijakermaa
  • 0,5 dl siirappia
  • suolaa
  • meiramia
  • valkopippuria

Päälle:
  • margariininokareita

  1. Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 30 min. 
  2. Silppua sillä aikaa sipulit ja kaali. 
  3. Lisää kaalisilppu ohrasuurimoiden joukkoon ja kääntele seosta vielä 10 min, niin että kaali hieman pehmenee ja painuu kasaan. 
  4. Lisää sipulisilppu, vedessä turvotettu soijarouhe, kerma sekä mausteet. 
  5. Laita seos voideltuun uunivuokaan, vuole päälle muutama margariininokare ja paista 170 asteessa noin 50 minuuttia.


Ohje Vegaanihaaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti