tagline

Reseptejä omaan ja muiden käyttöön

perjantai 2. tammikuuta 2015

Porkkanatahinikeitto



Chocochili-ruokablogin kirjoittaja Elina Innanen on julkaissut kirjan Vegaanin keittiössä, jonka kävin hakemassa näin vegaanihaasteen aluksi kirjastosta. Hetken kirjaa selailtuani, totesin, että tämä menee kyllä joululahjatoivelistalle.

Päätin kokeilla todella maukkaalta kuulostavaa porkkanatahinikeittoa. Koska kaikkia aineksia ei löytynyt jääkaapista, lisäsin porkkanan tilalle perunoita ja paprikajauheen sijaan pipiiä. Koristeluun en käyttänyt rucolaa vaan auringonkukansiemeniä ja kevätsipulia. Vaikka tämä oli hyvää tälläisenään suosittelen kokeilemaan alkuperäistä ohjetta, koska varmastikin maut pääsevät oikeuksiinsa vasta siinä versiossa.

Paahdetut porkkanat
1 kg porkkanoita
1/2 dl öljyä
2 tl juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria

Muut ainekset
2 dl punaisia linssejä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl korianterinsiemeniä
1 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
7 dl kasvislientä
4 rkl tahinia
1 sitruunan mehu
suolaa

Lisäksi
Tahinia ja rucolaa koristeluun


  1. Kuori ja leikkaa porkkanat
  2. Sekoita mausteet öljyssä ja pyörittele porkkanat siinä
  3. Levitä porkkanat uunipellille ja paahda 15min. 225 asteessa
  4. Sillä välin huuhtele linssit, ja keitä ne pehmeiksi kasvisliemessä.
  5. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  6. Murskaa korianterin siemenet morttelissa
  7. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää siihen mausteet. Kuullota, kunnes mausteita alkaa irrota tuoksua ja lisää sitten sipulit ja valkosipulit. 
  8. Kuullota pari minuuttia sipuleita.
  9. Lisää sitten linssit ja porkkanat
  10. Nosta kattila liedeltä ja sekoita tahini keittoon.
  11. Soseuta
  12. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes keiton koostumus on sopiva.
  13. Mausta sitruunamehulla.
  14. Kiehauta keitto vielä kuumaksi. Annostele sitten kulhoihin ja koristele. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti