5dl maitoa tai vettä
50g hiivaa
2 tl sokeria
1 1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
6 dl sämpyläjauhoja
50g margariinia tai 1/2dl öljyä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeria, suoka ja suurin osa jauhoista.
- Lisää rasva ja alusta taikina käsin tai koneessa.
- Lisää jauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä apikassa.
- Muotoile jauhoja apuna käyttäen sämpylöitä pellille.
- Paista noin 12 minuuttia 225 asteessa.
Itse lisään sämpylöihin usein kurpitsansiemeniä kourallisen tai hiukan puurohiutaleita.
Ohje soveltaen kirjasta Liimatainen: Parasta kotiruokaa, WSOY, 2003
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti