tagline

Reseptejä omaan ja muiden käyttöön

maanantai 19. tammikuuta 2015

Kurpitsansiemen sämpylät



5dl maitoa tai vettä
50g hiivaa
2 tl sokeria
1 1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
6 dl sämpyläjauhoja
50g margariinia tai 1/2dl öljyä


  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeria, suoka ja suurin osa jauhoista.
  2. Lisää rasva ja alusta taikina käsin tai koneessa. 
  3. Lisää jauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta.
  4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä apikassa.
  5. Muotoile jauhoja apuna käyttäen sämpylöitä pellille.
  6. Paista noin 12 minuuttia 225 asteessa.
Itse lisään sämpylöihin usein kurpitsansiemeniä kourallisen tai hiukan puurohiutaleita.


Ohje soveltaen kirjasta Liimatainen: Parasta kotiruokaa, WSOY, 2003

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti