1. päivä | ||
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla. | ||
2. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
3. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
4. päivä | ||
Hermannilla on nälkä, anna sille | ||
2,5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
2,5 | dl | sokeria |
2,5 | dl | maitoa |
5. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
6. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
7. päivä | ||
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi. | ||
8. päivä | ||
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa: | ||
2,5 | dl | sokeria |
150 | g | pehmeää margariinia |
3 | kananmunaa | |
1 | tl | suolaa |
2 | tl | leivinjauhetta |
3,5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
200 | g | rusinoita tai pähkinöitä |
2 | tl | kanelia |
Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia.
Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä.
Olen laittanut osan juuresta pakastimeen ja se on lähtenyt hyvin uudestaan käymään, kun sen sulattaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti